Här är landets godkända elbilsverkstäder

Efterfrågan av elbilar ökar kraftigt och under hösten 2021 har det slagits nya rekord på begagnatmarknaden av elbilar. Det här ger en tydlig indikation på att godkända elbilsverkstäder behövs i hela landet. Här listar vi de bilverkstäder som nu är godkända elbilsverkstäder.

Läs mer
ProMeister talar på Inspirationsdagen Fokus bilverkstad

ProMeister talar på Inspirationsdagen Fokus bilverkstad

Den 2 december medverkar ProMeister med två representanter och talare på Inspirationsdagen som arrangeras av MotorMagasinet. Stefan Andersson, COO ProMeister och Jörgen Svensson, fordonstekniker och fordonslärare kommer tala om utvecklingen och kompetensen inom el- och hybridfordon samt utmaningar och lösningar med moderna bilar...

Läs mer
Över 30 godkända elbilstekniker efter en månads utbildningsturné

Över 30 godkända elbilstekniker efter en månads utbildningsturné

Syftet med turnén är att säkerställa att godkända elbilsverkstäder finns i hela landet och att elbilsägare, oavsett om det är en ny eller begagnad elbil kan känna sig trygg hos en lokal bilverkstad.   

Läs mer

Ny verklighet för bilmekaniker när allt fler kör elbil

SVT Blekinge. Bilmekaniker i Karlskrona håller just nu på att lära sig att hantera elbilar. Frågan har blivit allt viktigare efter att användandet av elbilar ökat ordentligt det senaste året. I Blekinge handlar det om 74 procents ökning på bara ett år.

Läs mer
ProMeister lastbil utbildning

På väg att utbilda framtidens fordonstekniker och godkända elbilsverkstäder

På varje ort anordnar vi mässa dit alla är välkomna! Kom och träffa oss experter inom fordonsteknik i vår turnélastbil. Vi har maxat med erbjudanden, tjänster, verktyg och ny teknik som förenklar din vardag.

Läs mer

Bli en handledande verkstad och hjälp framtidens fordonstekniker

Vi söker verkstäder som har möjlighet att handleda våra elever vid gymnasieprogrammet ProMeister Fordon, framtidens fordonstekniker. Att handleda en elev är ett sätt att stötta branschens utveckling samt förbereda eleven för yrkeslivet. Det är också en möjlighet för dig och din verkstad att forma en potentiell framtida medarbeta...

Läs mer
Anmäl dig till våra digitala utbildningar

Anmäl dig till våra digitala utbildningar

Vi uttökar utbudet av webinar varje vecka och den senaste utbildningen vi kan erbjuda är Webinar – EIP: Elektriskt Informerad Person, som vi rekommenderar till alla som kan tänkas komma i kontakt med ett högvoltsfordon. Vi erbjuder även webinar inom andra ämnen, så som ny teknik, diagnostik och gasbilar.

Läs mer

Fysiska utbildningar ställs in med anledning av Covid-19

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta rekommendationer avseende covid-19 måste vi tyvärr ställa in våra fysiska utbildningar på obestämd tid. Vi på ProMeister kommer de närmaste dagarna ta kontakt med dig som är anmäld på utbildning för att ge dig möjligheten att boka ett likvärdigt webinar eller avvakta med utbildninge...

Läs mer
Teknisk expert Peter Persson är ny Utbildningskoordinator

Teknisk expert Peter Persson är ny Utbildningskoordinator

Peter Persson har lång erfarenhet från fordonsbranschen och har i över 10 år arbetat som utbildare för ProMeister inom en rad olika områden. Nu när ProMeister gör en nysatsning på att driva och sälja utbildningar ska Peter axla rollen som koordinator.

Läs mer
Tekniktips: Fordon med AC-problem

Tekniktips: Fordon med AC-problem

Vi ger orsaken till problemet när en kund vänder sig till verkstad med anledning av att det inte blir kallt i bilen. Verkstaden konstaterar att kondensorn är defekt och den byts tillsammans med torkfiltret. Systemet fylls med rätt mängd gas och spårmedel och allt fungerar. Men kunden kommer tillbaka och informerar att kylan förs...

Läs mer